vrijdag 16 maart 2007

Wanneer we de installatie van de regenwaterpomp overlopen merkt Bart op dat ze vergeten te melden zijn dat er naast de aanvoerleiding ook een wachtbuis voorzien moest worden voor de draad naar de vlotter in de put;dit om de waterstand te kunnen meten.

Ok, dus zit er niets anders op dan de aanvoerleiding op te graven en er een tweede flexibele buis naast te leggen. Als ik dan toch de aanvoerleiding blootleg, raadt Bart me ineens aan om deze te isoleren. Dat kost nu niets, maar het bespaart een hoop last mocht er anders in de toekomst ooit water in bevriezen.

Maar wat blijkt nu, de leverancier van de pomp laat niet toe om de aansluitkabel los te maken van het toestel. Dit zou betekenen dat heel de vlotter door de buis zou moeten geleid worden ipv enkel de kabel, waardoor het een buis van minstens 10cm doorsnede zou moeten zijn. Dit kan in deze fase niet meer. De doorgang door de kelder laat dit niet toe en ik ga nu echt niet meer zo'n buis voorzien. Na enkele telefoontjes is er een oplossing en kan de kabel losgemaakt worden zonder de garantie te verbreken.

Zo gezegd, zo gedaan. Opgraven, de doorgangen terug openkappen, de tweede leiding erbij, de eerste isoleren, alles terug dichtgooien en klaar is kees. Al bij al toch snel een uurtje of twee werk. Wel inclusief een wandeling naar Van Looy voor de bijkomende buis en het isolatiemateriaal.

Misschien nog een leuke tip voor de doe-het-zelver: een stofzuiger kan wonderen doen om een touwtje door een leiding te trekken/zuigen.


En dan is er nog een klein brandje te blussen. Bart heeft ontdekt dat Dirk een van de gaten in de muur van het toilet gebruikt heeft om een hoop electriciteitskabels door te leiden. Probleem ... dat gat was voorzien voor de sanitaire afvoeren. Tijd om met een beiteltje en een hamertje boven te halen. Met Dirk's goekeuren ga ik aan de slag. Al snel is de afvoer opnieuw kabelvrij gemaakt.

Nu het einde van de werken toch echt wel in zicht begint te komen en de laatste zaken bijna afgesproken zijn, kunnen we - neen, moeten we - weer vooruit beginnen kijken. De tuin, toch zo'n goede 1000m2 rond onze woning moet toch iets of wat in orde zijn willen we niet tijdens de winter in een modderpoel wegzakken.

We moeten dus op zoek naar gras. Het treft natuurlijk dat het dit weekend toevallig Tuin & Trends is in de Nekkerhal in Mechelen. Het is toch altijd leuker om op zo'n beurs op zoek te gaan naar mogelijke aannemers. Het is geen supergrote beurs, maar we vinden toch twee mogelijke aannemers uit de buurt van Heist-op-den-Berg: JEKA en Luc Van Houdt. Ze zullen ons na de beurs contacteren om eens een kijkje te nemen naar onze grond.

We hebben Jos echt te veel betaald. Want wie lopen we tegen het lijf in de buurt van de jacuzzi's ? Juist Jos ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten