woensdag 21 maart 2007

Na veel gemail en gebel is het dan toch gelukt. Holemans heeft de CV schouw op de juiste plaats gekregen, of toch bijna. De afstand tot de muur hebben ze verkeerd begrepen en ze hebben 17 cm tussen muur en buitenzijde van de buis genomen, ipv 17 tot het midden van de buis, zoals het ook aangegeven was voor de horizontale positie. Maar ja, we kunnen niet alles willen.

Ook de schouw van de open haard is nu, na wat zaagwerk aan de bevestigingsbeugel, uiteindelijk op zijn plek terecht gekomen. Op het eerste zicht lijkt ook hier een probleem te zijn met de afdichting, want ik zie precies licht naar binnen schijnen langs de buis. En waar licht doorkan, kan normaal gezien ook wel water langs. Maar mijn vrees lijkt ongegrond te zijn en het blijkt uiteindelijk een weerspiegeling te zijn onder een van de afdichtingsringen.


Omdat de zolder geisoleerd moet worden voordat Perpet de schuine stukken op de verdieping kan afwerken, moet ik in actie schieten. Er zijn wel wat mogelijkheden om een dak te isoleren. Het meest gekende zijn zonder twijfel de flensdekens. De rollen isolatiemateriaal die tussen de spanten van het dak geplaatst kunnen worden. Maar hiervoor heb je mooi gelijke afstanden nodig tussen de spanten. Bij ons hebben we een aantal verschillende afstanden: 40,5cm, 41,5cm, 42,5cm,... Het is niet direct zeker dat dit wel gaat lukken met flendekens van 45cm.

Jos heeft met aangeraden om eens te gaan horen bij Freddy Bohmer, volgens hem de goedkoopste en vlakbij. En hij heeft gelijk. Freddy Bohmer is zelfs een pak goedkoper dan de leverancier van Holemans die al een hoop geleverd heeft voor onze werf. Misschien daarom dat de prijs van Holemans zo hoog lag en dat wij besloten hebben om het zelf te doen. Volgens Benny zou het perfect moeten gaan met flensdekens en hij raadt me aan om een niethamer te kopen om ze te bevestigen.

Om zeker te zijn dat het inderdaad kan lukken, besluit ik eerst 1 rol te halen en hiermee het moeilijkste gedeelte proberen te isoleren. En dat verloopt aardig. in een stuk van de dakrand aan de verdieping tot en met het rechtopstaande stuk van de zolder. Ja, inderdaad, dat gaat lukken met die flensdekens. Freddy Bohmer mag de massa komen leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten