maandag 12 februari 2007

En dan is het zover ... Eindelijk begint er echt een nieuwe fase, het "aankleden" van de ruwbouw. De eerste aan de beurt is Dirk van Dimaco met letterlijk kilometers kabel voor de boeg. Deze week moet het merendeel van de leidingen voor de electriciteit in de muren verdwenen zijn. Begin maart komt hij dan terug om de overige leidingen (audio, UTP, coax,...) aan te brengen. We hebben gekozen voor een conventionele uitvoering en niet voor domotica. We geloven nog niet helemaal in de meerwaarde hiervan en opteren om een rijkelijke klassieke uitvoering te voorzien.

Bij het overlopen van de afgesproken uitvoering komen er nog wel enkel details naar voor die na enig overleg snel bijgeschaafd worden. Dirk zijn input is hierbij echt wel interessant. Hier en daar stelt hij nog enkele uitbreidingen voor die hij met plezier extra voorziet binnen het afgesproken budget.

Onverwacht duiken er twee personen op de werf op, die zich al snel bekendmaken als de opmeters van Allivan. Eigenlijk had ik ze pas op donderdag verwacht, maar vandaag kan ook, ik ben er gelukkig toch en Jos ook. Samen bekijken we nogmaals de ramen en opnieuw wordt opgemerkt dat de uitvoering van het dak problemen geeft voor het plaatsen van de ramen. Het lijkt wel een deja-vu, ... was dit probleem niet getackled ? Had Benny niet met Astrid en Allivan overlegd? Ik bel Astrid op en geef haar door aan de mensen van Allivan. Bottom-line, het dak staat inderdaad 5 cm te laag, waardoor de ramen van de voorgevel lager zijn dan die in de zijgevel. Het resultaat is dat er bij het hoekraam aan de zijgevel een bijkomend stuk aluminuim zal moeten voorzien worden om het verschil op te vangen. Ooit al iemand weten ontploffen ? Spijtig, als je er bij was, dan had je het aan mij kunnen zien.




Maar er is nog meer dakwerk voor de boeg. Zo blijkt al snel wanneer ik op het platte dak -of moet ik zeggen, ons zwembad- kom. Met het afwerken van het schuine dak, zijn ook de regenpijpen aangebracht. Een van deze loopt tot op het platte dak, waar het water dan verder via de afvoerbuizen van het platte dak zijn weg vervolgd naar de regenput. Maar, het platte dak is nog niet klaar, en zo ook niet de afwatering ervan. Resultaat is een hoop water, dat mooi opgevangen wordt door het schuine dak en rechtstreeks verzameld wordt op het platte dak.

Jos heeft gelukkig nog een buis liggen, waarmee we een overbrugging kunnen maken naar de toekomstige afwatering van het platte dak. Zo komt er al geen nieuw water op het platte dak. Dirk moet dringend de leidingen op het platte dak aanbrengen, dus zodra hij een gat boort in het platte dak, kan het water wegvloeien. Om dit water op te vangen haal ik een regenton bij Van Looy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten