zaterdag 16 juni 2007

Om 8.00 ben ik ter plekke. Het weer ziet er dreigend uit. Droog gaan we het niet houden vandaag, zoveel is duidelijk. Maar hoe veel en hoe erg zal het regenen ? We zien wel. Rond 8.30 staat Aveve voor de deur met de gevraagde bestelling: 3 zakken graszaad, 20 zakken turf en 5 zakken koemest. Nog even gaan shoppen voor een kruiwagen en wat harkspullen en we kunnen er aan beginnen.
Ondertussen is Koen in aantocht. Later op de dag komt ook Wouter nog helpen. Tijd om het grote geschut te gaan halen. Bij Verhuur Van Rompaey heb ik de zwaardere frees met eg gereserveerd. Hiermee kunnen we eerst de turf en koemest onder de grond frezen en vervolgens er met de eg overgaan om alles mooi vlak te maken.

Zo gezegd zo gedaan. Tussen de regenvlagen wordt de koemest en turf over de grond verspreid. Wanneer we willen beginnen frezen, merken we echter dat het koppelstuk om de frees te bevestigen niet lang genoeg is. Snel terug naar Verhuur Van Rompaey. We krijgen vlot een langer stuk mee en keren vol goede moed terug. Maar wee o wee, ook dit stuk blijkt niet te passen. Het is 12.01 en de telefoon wordt niet meer opgenomen. Tot 16.00 is er niemand meer te bereiken. Daar kunnen we niet op wachten, dus beslissen we om met de eg te werken. De grond is vorige week gefreesd, dus misschien is dit wel goed genoeg.

Rond 16.00 zijn we klaar met twee freesbeurten in twee richtingen. De onweerswolken hebben zich nu echt boven ons hoofd samengepakt en weldra valt er een plensregen naar beneden. We maken van deze onderbreking gebruik om de frees terug te brengen. Wanneer ik meld dat ik de frees niet heb kunnen gebruiken, is Tinne van Verhuur Van Rompaey zo vriendelijk om dan maar ineens de hele prijs van de frees (inclusief de machine op zich) te laten vallen. Beter een tevreden klant die terugkomt.
In afwachting van het einde van de regen besluiten we alvast de stelling op te zetten. Getena komt maandag de venstertabletten plaatsen en voor het raam boven de vide in de bureau hebben ze gevraagd om een stelling te voorzien. Bij Verhuur Van Rompaey vind je alles, en zeker een stelling ;-)

Om 17.15 is de regen voorbij getrokken en beslissen we om toch nog te beginnen met het inzaaien. We zijn nu zover gekomen, die paar uurtjes kunnen er nog wel bij. Koen loopt met het zaaibakje, gevolgd door Wouter en mezelf met een hark om de kletsnatte toplaag los te harken en de zaadjes onder te stoppen. Een hele karwij en vooral een pak zwaarder dan verwacht, vooral door de natte grond. Na een tijd begint Wouter met de wel de ingeharkte grond terug aan te dammen, en zo gaan we enkele uren stukje voor stukje verder. Rond 20.45 moeten Koen en Wouter vertrekken, gelukkig moet ik nog slechts een stukje verder met de wel aandammen en rond 21.15 ben ook ik klaar.

Het resultaat mag er wezen, gelukkig, want ik heb er een overbelaste pols aan overgehouden. Nu maar hopen dat het weer wat meezit en dat het zaad wil kiemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten