donderdag 7 juni 2007

D-Day ... of moet ik zeggen E-day ... 7/6/7, de dag dat de energie binnenkomt in ons huis. Al om 7.55 staat Pidpa klaar om terug te vertrekken, wanneer ik hen net op tijd kan tegenhouden en verzekeren dat ik er wel degelijk ben. Na een 45 minuten staat de nieuwe meter al binnen en is de klus zo goed als geklaard.

Zo wordt het tijd voor het serieuzere werk ... Electriciteit en gas. Maar met zo'n goede voorbereiding kan er niets ... yeah right ... niets misgaan he ? "Sorry mijnheer, maar voor de electriciteit gaan we moeten terugkomen." "Euhm???" "Ja, hebben ze u niet verteld dat ge de aansluiting van de electriciteit vanop uw perceel recht ter hoogte van de paal moet voorzien ?" "Daar ligt een gracht!" "Ja, maar daar leggen we wel een buis in. U had nog een sleuf moeten graven evenwijdig met de gracht tot de hoogte van de paal." "Arghl".

Jef en Kevin van Telcom kunnen een mens echt even op een minuut de grond in boren ... "Is daar nu echt geen oplossing voor te vinden ? ..." "Tja, we zouden ... we zouden dat natuurlijk kunnen proberen te boren. Maar dat kost dan wel iets natuurlijk." "Hoeveel? (Alsof ik het nog moest vragen)" ... "5m ... aan 10 euro per meter ... 50 euro" ... "Doe maar, want het zelf doen en jullie laten terugkomen ... gaat me meer kosten."

En zogezegd, zo gedaan. In een mum van tijd halen Jef en Kevin hun "boor" boven - weer zo'n staaltje van super-materiaal, en in nog een mummer van tijd is er een gat geboord tot aan de gracht, waarlangs ze een buis steken en hierdoor de kabel trekken. Volgens Eandis regels wordt de gracht overgestoken via een buis op de bodem en twee zakken cement erop - om zeker te zijn dat ze bij de eerste kuisbeurt van de gracht die buis niet meetrekken.

Samen met de electriciteitskabel wordt ook ineens de kabeldistributie naar de paal gebracht en door de man van Iverlek naar boven gebracht. Nu is het nog maar een kwestie van het monteren van een nieuwe meter en een gelijkaardig verhaal voor de gasleiding. Deze laatste moeten Jef en Kevin nu wel met de hand uitgraven en met alle brokken en puin ... moeten ze deze keer toch even werken voor hun geld ;-) Maar enkele uren later is het dan zover... alle leidingen en meters liggen binnen, zijn goedgekeurd en wat gas en electriciteit betreft opengedraaid en klaar voor gebruik. Hier brandt de lamp! Nu nog even 50 euro betalen en ik kan genieten van het moment dat de kabel uit de werfkast verdwijnt en dat de stekker in het stopcontact kan en dat de garagepoort zonder externe hulp open en toe kan.

4 dagen later zijn de resultaten van onze sproeiactie al goed te zien ... Wat ooit mooi en fris groen woekerde, vertoont nu de tekenen van de dood. Weer een schitterende overwinning voor de thuis-ploeg. Om de dag in nog meer schoonheid af te sluiten wordt het tijd om de meterput te dempen en afscheid te nemen van een stukje bewogen geschiedenis. Eindelijk wordt ook de voorkant stilaan toonbaar. Nog even geduld tot dat Jos de kopmuren komt opmetselen en dan kunnen we ook de oprit voorzien van een iets deftigere afwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten