maandag 16 oktober 2006


Het einde van de week werd het begin van de volgende week, want de korven voor de funderingen waren pas donderdagavond klaar en zo laat beton bestellen dat was niet meer mogelijk. Ach, ja. Een halfuurtje voordat de betonmolens arriveren zijn de machinaal uitgegraven sleuven al mooi verder met de hand afgewerkt, staat de aansluitbocht al op zijn plek en liggen de korven te wachten om overgoten te worden met beton. Elke keer wordt er een ander deel van het huis duidelijker en duidelijker.

En eens het beton gearriveerd, gaat het weer snel vooruit. Al snel kan ik uitkijken over een immense oppervlakte aan beton, sorry ... over onze toekomstige kruipkeldervloer. In de zuiveringsbeton wordt aan de kanten een net gelegd om het geheel te verstevigen. Ik moet toch nog eens informeren waarom er bvb. in de omrigende funderingen geen wapening in moet en in de vijf "armen" die van de kelder weglopen wel. Ik had verwacht dat er in de volledige funderingen korven zouden gekomen zijn.

Jos vermoed tegen het einde van de week wel de muren te kunnen oprichten. De beton heeft maar enkele dagen nodig om voldoende te drogen. Met het mooie weer dat ze voorspellen deze week zou het wel eens leuk vooruit kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten