dinsdag 23 januari 2007

Vandaag wordt nog eens een spektaculair stukje toegevoegd aan de werken. Over de volledige breedte van het huis (11m) worden 2 stalen liggers geplaatst waarop de dakconstructie zal steunen. Wanneer ik op de werf toekom, liggen de twee liggers natuurlijk al op hun plek. Maar het is er niet minder imposant door. 1000 kg elk, ik vraag me soms af of de woning wel sterk genoeg gaat zijn om alle beton en staal te kunnen torsen.

Ik weet nu ook eindelijk waarom er onder de stalen liggers steeds beton sloefen moeten gegoten worden. Er komen voeten op ;-) *tida ta*

Ondertussen zijn ze ook ijverig bezig met het vullen van de eerste trap, naar de kelder. Weldra kan ik dus eindelijk eens afdalen in de kelder. Ik ben benieuwd hoeveel schade (lees opruimwerk) het ingestroomde water en zand met zich meegebracht zal hebben.


Het is volop winter en we zijn al goed gespaard gebleven van vrieskou. Een korte inspectie van de pas gegoten balken, leert dat het tijdens de nacht toch aardig gevroren heeft. Er hangen zelfs ijskegeltjes aan.

De laatste twee weken is er veel gebeurd. Jos is duidelijk wakker geschud en we hebben natuurlijk veel geluk gehad met het weer, ondanks de stormen. Nog twee punten moeten gemetseld worden en we kunnen stilaan aan de volgende fase, het dak, beginnen denken. In afwachting daarvan komen ondertussen de laatste welfsels toe. Slechts enkele maanden geleden leek dit allemaal vreselijk ver weg en nu is het echt bijna een feit. Je kan nu echt al heel concreet een beeld vormen van onze toekomstige woonst.


Tijdens de vorige werfvergadering had Astrid nog een schoonheidsfoutje opgemerkt. Een stalen ligger boven een raam was blijkbaar na het leggen nog verschoven. Volgens Jos had de lasser bij het lassen van enkele haken, blijkbaar meer kracht getoond dan verwacht en was de ligger naar binnen verschoven. Deze uitstekende rand zal dus bijgewerkt moeten worden, lees weggezaagd moeten worden. Haal de slijpschijf maar boven !

En ondanks onze artistieke meningsverschillen wil onze architecte, Veronique, blijkbaar toch geassocieerd worden met onze woning en heeft ze aan Jos gevraagd om haar "tag" aan te brengen op onze gloednieuwe gevel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten