dinsdag 30 januari 2007

Het heeft allemaal een deja-vu effect. Voor de tweede maal staan weer een hoop mensen klaar om ramen op te meten. Deze keer echter liggen de dorpels er en zijn alle muren van hoogte. Ja, het gebeurt echt, ze beginnen er aan.

De beneden verdieping gaat vlot. Op de bovenverdieping, ontbreken er nog twee dorpels. Maar deze keer accepteren ze wel wanneer Jos zegt dat ze hiervoor 6cm moeten voorzien. Wanneer we uiteindelijk over de ramen aan voor- en achtergevel beginnen na te denken, blijkt dat de manier waarop Jos, Astrid en Benny van Dakwerken Holemans dachten dat het dak uitgevoerd ging worden, toch niet echt helemaal 100% duidelijk is. Allivan kan eigenlijk niet met zekerheid deze ramen opmeten. Ze willen toch niet een tweede keer op hun stappen terugkeren en accepteren na heel wat over en weer gediscussieer de afgesproken maten. Achteraf vragen ze me om hen nog een derde keer te laten komen, wanneer het dak er op staat. Ze willen, om ons te beschermen, nog een derde keer komen. Chapeau.

Maar de ramen zullen er pas de eerste week van april zijn. In theorie betekent dit dat de technieken (sanitair en CV) niet kunnen komen voor april. Dat is niet acceptabel, dus zal er iemand de volledige ruwbouw in tussentijd winddicht moeten maken. Jos wil wel tegemoet komen en zijn bijdrage leveren om de problemen tgv de achterstand wat goed te maken. Hij stelt voor om alles met platen winddicht te spijkeren.

Ondertussen zijn Jos zijn mannen lustig aan het metselen. Met de eindmeet in zicht, zie je nu letterlijk de laatste vierkante meters baksteen op hun plek vliegen. Eind deze week is de ruwbouw offcieel klaar. En dan wordt het wachten op Dakwerken Holemans. Astrid gaat echter wel achter hem aan, omdat we dringend moeten afstemmen hoe het zit met de dakconstructie in het kader van de ramen.

Later op de middag passeer ik nog bij Driesmans Sanitair om nog enkele dingen af te stemmen en te informeren wanneer we kunnen afspreken voor het plaatsen van de leidingen. Nadat Erwin van Driesmans Sanitair bevestigd heeft dat ze in het met panelen winddicht gemaakte huis aan de slag kunnen, spreken we af dat zij onze werf inplannen op 12 maart. Oef, weer een afspraak die op papier staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten