maandag 17 juli 2006

Onder een hete zomerzon besluit ik de meetput te gaan ingraven. De heetste juli maand sinds de metingen is in de maak. En het is er aan te zien. Onze beek staat volledig droog. Misschien betekent dit dat we zelfs minder zullen moeten pompen. Afwachten hoeveel droogte en/of regen we nog mogen verwachten.

De gemeente is ondertussen reeds de bouwlijn komen uitzetten, wat het volledig uittekenen van de omtrek van onze woning sterk vereenvoudigd. Na enkele paaltjes in de grond gestoken te hebben en de omtrek met lint afgespannen te hebben, kan ik voor de eerste keer een beetje rondlopen in ons toekomstig huis. Sommige delen lijken op dit ogenblik kleiner dan gedacht, andere delen vallen inderdaad zo groot uit als bedoeld. We zullen nog enkele maanden geduld moeten oefenen om het allemaal echt goed te kunnen inschatten.

Gelukkig licht de rechte lijn tussen de straat en de uiteindelijke plaats van de aansluiting in huis, nog net op de bestaande overbrugging van de Peyerloop. Dat betekent ook dat na het ingraven van de put, er nauwelijks voldoende ruimte overblijft om de beek over te steken. We zullen dus sneller dan gehoopt twee meter moeten aanbreien aan de brug. Voorlopig is Bouwwerken Voet op bouwverlof, dus zal ook dit samen met de werfkast moeten wachten tot in augustus. Hopelijk krijgen we het nog op tijd in orde. Na enkele uren graven is de put klaar en kan de meetput en netje ingepast worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten